weby pro nejsevernější čechy

Kde dávají hadi dobrou noc [Osvinov]

Když jdete z Krásného lesa navštívit Horní hrad, může se vám stát, že ho minete, protože ta odbočka na polní cestu, která k hradu vede, je značena tak rafinovaně, že si ji prostě všimnete až když se vracíte z nečekaného výletu jinam. To jinde se jmenuje Osvinov, pár domků na kopci, které jsou součástí obce Stráž nad Ohří a je to další z konců světa, kde byste se v tu ránu utábořili alespoň na pár dnů.

Kostelík svatého Petra a Pavla, stříška pro turisty, kde se mohou schovat před deštěm nebo před žárem slunce a bývalá požární zbrojnice proměněná v íčko, neboli informační středisko, kde se dozvíte, že jste se ocitli v místě, kde se vyskytuje vzácná užovka stromová a že ji tu mají rádi.

Nevím, jak to máte s hady vy, já je mám radši na obrázku, protože ten jejich pohyb ve mě nevzbuzuje důvěru, takže jsem byl naprosto spokojen a přivezl jsem si domů balíček hadích pohlednic a asi je nikomu nepošlu, protože jsou opravdu krásné.

Přivezl jsem si taky fotku obrazu ráje, tedy opravdového ráje viz. galerie, ráje, kde Adam s Evou hodují a cpou se jablky až do úplného přecpání. V tom ráji by chtěl žít každej, já bych ho chtěl mít alespoň na zdi.

Ať žijí užovky! Ať žije Osvinov!

PS. Myslím, že je to další místo, kam bych se chtěl vrátit, už proto, že v íčku je kromě řady přírodnin i pípa, která je funkční…

 

Tagy