weby pro nejsevernější čechy

Selský statek u Prahy je oázou klidu a vynikajícího jídla

Až si někdy budete v Praze říkat, že chcete alespoň na chvíli vypadnout z toho ohavně přeplněného velkoměsta, abyste se tam mohli za hodinku či dvě zase s chutí vrátit, vím, kam máte zajít. Restaurace Selský statek v Prahou pohlcené vesničce Újezd je opravdu balzámem na duši. Na Jižním městě stačí vystoupit ze zastávky metra Opatov a nasednout na autobus 363. Ten za deset minut dorazí do zastávky „K Sukovu“, kde naleznete slíbenou oázu klidu. Malebná vesnička, náves, rybníček a potraviny. Kousek dál hučí dé jednička, vy se ale procházíte po kočičích hlavách.

Kousek od zastávky pak uvidíte restauraci, která má prostě všechno. Příjemnou letní terasu, ještě příjemnější obsluhu, fungující Wi-Fi i ztišenou televizi. Nad cenami vám srdce zaplesá, najíte se zde za stejný peníz jako ve výběžku. Každý den je připraveno menu, k dispozici jsou samozřejmě i minutky.

Já jsem si objednal výtečnou a hlavně točenou malinovou limonádu, k tomu kuřecí špíz s hranolkem. Maso jedna báseň, k nim chutný sos a navrch křupající hranolky. Opravdu lahoda. Za jídlo jsem platil 99 korun, limonáda mě do půllitru přišla na nějakých dvacet korun.

Webové stránky i denní nabídku Restaurace Selský statek můžete najít ZDE.