weby pro nejsevernější čechy

Sezonu ve skalním divadle zahájila Carmina Burana. A na scénu se prostřílí i Vinetůůů!

Orffova Carmina Burana zahájila další hudebně — divadelní sezonu ve skalním divadle Felsenbühne Rathen. Carmina je vždycky skvělá a když se k Elbland Philharmonie Sachsen und die Singakademie Dresden(kteří skladbu provedli) přidali kosáci a jiné ptactvo, které hnízdí pod skalní vyhlídkou Bastei, nemělo představení chybu. Bylo, pravda, trochu chladno.

Skalní divadlo Felsenbühne Rathen funguje už osmdesát let a za tu dobu si získalo řadu příznivců. Přijíždějí přívozem přes Labe (z Rathenu) anebo mohou přijít ‚z vršku‘, z vyhlídky Bastei. Potom ovšem musejí počítat s tím, že cestou nazpátek budou muset vyšlápnout pár tisíc schodů, aby se dostali k parkovišti. Do hlediště se vejde bezmála dva tisíce diváků (organizátoři uvádějí 1900) a letos mohou zmiňovanou Carminu vidět (a slyšet) znovu ještě jednou, 4. září.

Mezitím můžete vidět tyto premiery: Premiéry letošní sezóny jsou od soboty 13. června divadelní hra Zvoník od Matky Boží (6x), od soboty 4. července Vinnetou I (16x) a od středy 8. července Bělinka a Růženka (17x). Opětovná uvedení: od pátku 20. května muzikál Fame (6x), od soboty 16. května Tři oříšky pro Popelku- Muzikál podle stejnojmenné česko-německé filmové pohádky (15x), od soboty 30. května Čarostřelec od Carla Marii von Webera (7x), od čtvrtka 13. srpna muzikál Drákula (5x) a v neděli 24. května a v pátek 4. září sborová skladba Carmina Burana – Cantiones profanae od Carla Orffa (2x) (via drazdany.info)

Kompletní program najdete tady ->

Takovej Vinetů nemusí bejt vůbec špatnej. Co vy na to, moji rudí bratři?

Tagy