weby pro nejsevernější čechy

Šenkovna pod Pavlákem

Chodím tam rád. Mám to po cestě a je to tam fajn. Šenkovna existuje necelých pět let a za tu dobu si vydobyla pověst kultovní pražské vinárny. Jak je to možné?

Odpověď je poměrně jednoduchá – vedoucí Miroslav Růžička se o svou restauraci pečlivě stará a hosty si vysloveně předchází. Kromě úžasného výběru vín, který kolektiv Šenkovny sám po předchozí degustaci vybírá, můžete ochutnat i spoustu dobrot, které se s vínem chuťově snoubí. Šéfkuchař Jan Paprštein vám však zhotoví i lahodný pokrm v podobě hlavního jídla, výběr v menu je dostačující. Vyškolený personál navíc dokáže nabídnout správný nápoj dle vašich představ. Šenkovna má i velkou kapacitu – celkový počet 180 míst zahrnuje hlavní prostory restaurace, zahrádku i dva sklípky využívané hlavně na privátní akce a oslavy. Přestože poloha restaurace v Sokolské ulici neodpovídá úplnému ideálu (výpadovka z Prahy na D1), je tento podnik každý večer zaplněn a je lepší si před návštěvou místa zarezervovat. Velikou výhodou také je, že místní zahrádka je polohována do klidného vnitrobloku, přičemž okolo jsou pouze kanceláře. Znamená to, že se nemusí končit v deset večer jako v ostatních provozovnách kvůli rušení nočního klidu a vychutnat si dobré víno můžete i do pozdních hodin.

V podniku se pořád něco děje, na stolech leží program, kde se dočtete, co pro vás kolektiv Šenkovny aktuálně připravil. A že toho je! Večery s cimbálovou muzikou, degustace vyhlášených vinařů, letní kino na zahrádce, grilování, tematicky zaměřené celé týdny. Zkrátka, nuda tady nemá místo. Vřele doporučuji návštěvu!

Nejoblíbenější jídlo: Hovězí bourguignon
Nejoblíbenější nápoj: Ryzlink Vlašský, Jindřich Kadrnka

Název provozovny: ŠENKOVNA FINE WINE PUB
Adresa provozovny: Sokolská 60, Praha 2
Telefon: 224 941 938, 607 888 836
Email: info@senkovnapub.cz
http://www.senkovnapub.cz/
Otevírací doba: Pondělí-Sobota 16:00 – 1:00 h
Kapacita: 180 míst
Odpovědný vedoucí: Miroslav Růžička
Šéfkuchař: Jan Paprštein

Tagy