weby pro nejsevernější čechy

V Ostrově (nad Ohří) vždycky alespoň jeden bonbón

Celou dobu jsem si myslel, že tu máme kopec článků z Ostrova, že jsme psali o krásném zámeckém parku, o galerii v Letohrádku, ale i o ostrovské (ostrovní)) SORELe, ale chyba lávky. Náš západočeský expert o tomhle městečku psal, ale většinou se to týká krajek, nebo Betlémů.

No nic, na všechno jednou dojde, dneska to bude jenom krátké připomenutí cukrárny (corunapralines) na Starém náměstí (pravě pár kroků od již zmíněného parku), kam mě to vždycky neomylně zavede, když se tu zastavím na cestě (většinou do anebo z Karlových Varů).

Fakt pidikrámek je většinou úplně narvaný stejně jako docela velká zahrádka před ní a všichni se tu cpou sladkostmi,

Jasně že všechno ochutnat nejde, a všem všechno nejede (jak pravila jedna slečna: ten štrůdl se nedá jíst, tam mají být jenom jablka), ale já jsem byl střídmý a dal si pouze nugátový žampion a pistáciový marcipán s šálkem kafe Illy, kteréí se těší všeobecně dobré pověsti a umějí ho tu dobře pressovat.

 

Měla-li by být tahle informace vyčerpávající, musel bych tu žít pár týdnů a jistě bych se vrátil tlustší, neboť bych po zvoru Péti Bajzy vždycky poránu stoupl si před chladící pult a mumlal bych stále dokola: to bych sežral, to bych sežral, to bych sežral…

Třeba to někdo z vás udělá. Tak ať vám chutná.

Tagy