weby pro nejsevernější čechy

Hostinec Na Rychtě, Jestřebí

Inu, předpokládám, že tuhle stavbu známe asi všichni, leč neumím odhadnout, kolik kolemjedoucích kdy mělo čas se zastavit a vybrat si z nabídky.

Kdo mne zná, ví, že na cestách nežeru. Nemám problém nekonzumovat celý den nic. Ovšem jsem-li v kolektivu, většinou to dopadá tak, že většina hlad má. Takže se nedávno cestou z Prahy řešilo, kde zastavit.

Volba padla právě na tuhle nepřehlédnutelnou a nemalou podstávku u křižovatky pod hradem. Parkovat se dá v ulici mezi touhle a vedlejší hospodou (Pod Habsteinem), místa docela dost. Jíst a pít se dá buď venku, pod přístřeškem, který je od silnice šikovně oddělen hranicí dřeva, nebo uvnitř. K dispozici jsou dvě části – dřevěná, bývalá obytná světnice (u níž je i dětský koutek), a zděná, bývalé hospodářské prostory (chlévy).

V jídelním lístku se dokonce dočtete něco o historii místa, ale moc času na její studium vám nezbude, obsluha funguje vcelku rychle. Ceny jsou tak nějak obvyklé pro dnešní dobu a tuhle kategorii, bohužel mne nenapadlo, že se mi nepodaří objevit aktuální funkční web (ten uvedený na titulu jídelního lístku vede na nějakou „půjčovací“ firmu, asi propadla doména) a na ukázku něco ofotit. Tudíž si ani nepamatuji kompletní nabídku piv. Já ochutnal kvasnicový nepasterizovaný Klášter.

Porce na fotkách možná nevypadají největší, ale zdání klame. Každý něco jiného (roláda s bramborem, kachní stehno s knedlíky, domácí sekaná s vejcem a bramborem) a všichni nadmíru spokojeni. Už jen ty brambory – uvařené tak akorát, chutné, prostě super. Takže nejen příjemné prostředí, ale i fakt dobré jídlo. Klidně se tu někdy zastavíme zas.

Tagy