weby pro nejsevernější čechy

Tak Belveder…

Tak jsem si pořád schovával tenhle článek na chvíli, kdy se nám rozsvítí ten pěknej podzim, kdy se po stromech rozcákne ta pěkná paleta barev a my budeme, tak jako každý rok, dělat jééé a cvakat foťákama a mobilama…

Jenže to zatím nevypadá. Je mokro, lezavo, větrno, prostě …. lehce se může stát, že až to konečně přejde, budou už stromy holý jako kuřecí pařátky a bude po parádě. Takže. Kdyby se to přece jenom náhodou umoudřilo, a zároveň jste měli chuť a volnou chvíli, a zároveň ještě něco na těch stromech zbylo, doporučuju vyrazit třeba na Belveder.

Na vyhlídku, která je tak na půl cesty mezi Děčínem a Hřenskem, kam vedou nejméně dvě turistické trasy a nebo se tam pohodlně můžete dopravit vozmo až na místo. Jenom je třeba v Labské Stráni najít tu správnou myší díru, která vás tam zavede. Odměnou vám bude výhled na Labský kaňon, jehož stráně se tu právě na podzim dokážou úžasně vybarvit. Takže si hlídejte to slunko mezi mraky, jestli se náhodou někdy neprodere a hurá na místo. Je to kousek a letos to asi bude docela loterka. Já jsem tam byl zkraje týdne, ale ty barvy ještě nebyly úplně dovařený a dopečený.

 

 

Tagy