weby pro nejsevernější čechy

Pizzeria Grosseto (Břeclav)

Na ulici J. Palacha u malého parkoviště, vklíněna mezi budovu (vpravo), ukrývající krom jiného i market Albert a další obchodní zástavbu zleva, je zastrčena pizzeria Grosseto s malou předzahrádkou.

Pokud dorazíte večer do města, v němž jste byli dříve jen jednou v životě na jeho jiném konci, nechce se vám příliš běhat po okolí a hledat nejlepší stravovací možnosti. Klasických českých putyk už nikde moc nezbylo, nudle se vám jíst stále nechce, kebab jste tu měli minule… Moc toho nezbývá a zbytek rodiny hlasuje pro pizzu.

S GPS v ruce tedy míříme jak výše uvedeno. Od vozovky na pizzerii moc vidět není, je utopená mezi ostatní zástavbou a výlohami. Na předzahrádce pár stolečků, uvnitř to vypadá docela slušně. Čalouněné sedačky, masivní židle, pár stolečků. Pro jídelní lístky, ležící na barpultu, si sáhnu sám dřív, než servírka stačí zareagovat. Nabídka rozsáhlá, naštěstí pro mne nejen pizza. Ceny se mi zdají relativně vysoké, leč jsem uzemněn hláškou „Tak se za ty prachy zkus najíst v Praze“. Pochyby jsou rozptýleny v okamžiku, kdy se jídlo objevuje na stolečku – tři porce se jen tak tak vejdou.

Pizzy jak kola od vozu, manželka si zbytek nechává zabalit sebou, protože není schopná zkonzumovat celou porci. Já jsem mile zaskočen objednaným salátem – nejen velikostí, ale i faktem, že jako příloha je k němu pizzový základ. Natolik OK, že druhý večer nehledáme nic jiného a zajdeme znovu. Dcera si dala těstoviny, manželka opět pizzu a já jiný salát. Těstoviny prý nic moc, pizzu že umí lépe. Pizza i salát opět v pořádku. Takže uvidíme v létě, třeba zaskočím zas.




Tagy