weby pro nejsevernější čechy

Rybářská Bašta Rumburk

Místní se nejspíš budou smát, ale já opravdu neměl tušení, co se skrývá jen pár metrů od hlavní výpadovky z Rumburku.

Ono tedy na jednu stranu se zas není moc co divit. Na mapách tenhle podnik nenajdete, u objektu je jen zmínka, že tu má sídlo místní Český rybářský svaz. A v tom je právě to kouzlo. Podnik, který po pravdě zvenčí zrovna moc důvěry nebudí, vede člověk, který vám ryby nejen nabídne k jídlu, ale s nímž si o nich můžete obsáhle pokecat, stejně jako o po stěnách rozvěšených trofejích či rybářském náčiní.

Interiér je silně retro. Papundekl, taková soc dělnická ubytovna. Masivní stoly a dřevěné lavice. Ale o něj vůbec nejde. Podstatnější je to, co dostanete na talíř. Ryby sta druhů na sto způsobů. Pro neznalého je nejlepší si nechat poradit, určitě nebude zklamáni. A za ceny, které nikoho nezabijí. Já konečně poprvé v životě ochutnal grundle, jídlo mi léta známé toliko z literatury.  Byvše autem dal jsem si nealko Bernarda, pokud jsem zaznamenal, jsou tu k dostání i Svijany.

Věčná škoda, že sem nezajdete na oběd. Otevřeno je od úterý do soboty. Vždy od tří odpoledne, většinou do deseti večer, v pátek a sobotu až do 11. Kapacita cca 60 lidí. Odcházel jsem velmi spokojen.

Tagy