weby pro nejsevernější čechy

Pamětní deska Michala Třetiny na domě v Ostruhové ulici čp. 62/1 v Mělníku

Na domě v Ostruhové ulici čp. 62/1 v Mělníku je umístěna pamětní deska Michala Třetiny.

Na obdélné černé kamenné desce nápis:

MiKE
Czech Cycle Club
„KOLO A LIDI MILOVAL,
CELÝ SVŮJ ŽIVOT JIM VĚNOVAL…“
(R. Marko)
ZDE ŽIL A PRACOVAL
Ing. MICHAL TŘETINA
*1962 +2015
ZAKLADATEL CYKLISTICKO-CESTOVATELSKÉHO
KLUBU V MĚLNÍCE
VĚNUJÍ VDĚČNÍ CYKLISTÉ

Mělnický Deník:

10.4.2016 – Cyklisté z různých koutů republiky se sešli v Mělníku, aby uctili památku svého kamaráda a šéfa klubu Mike Michala Třetiny, který vloni zemřel.

Nadšenci z cyklistického klubu Mike zahájili letošní sezonu tradiční jarní vyjížďkou, která se nesla v duchu vzpomínek na Michala Třetinu. Zakladatel klubu, který dal dohromady desítky cyklistů z celé České republiky, zahynul při tragické nehodě na konci loňského léta, kdy ho u pískovny Baraba srazil nepozorný řidič.

Jeho přátelé se druhou dubnovou sobotu sešli, aby na domě, v němž Michal Třetina žil a pracoval, odhalili pamětní desku.

S myšlenkou věnovat známému mělnickému cyklistovi žulovou pamětní desku přišla členka klubu Anna Vinická.

„Michal byl neskutečná osobnost, takže si ji od všech cyklistů zaslouží. Umístili jsme ji na roh domu, kde žil. Jen kousek nad místo, kde je i nástěnka klubu, kam budeme dál dávat informace o činnosti,“ uvedla Anna Vinická, která se akcí klubu účastní už čtrnáct let.

Po odhalení pamětní desky v mělnické Ostruhové ulici cyklisté přejeli na místo, kde ke smutné události došlo. Tam nechali umístit pomníček, na který se složili.

„Vedle pomníčku jsme vysadili buxus a rododendron, který nám ale přes noc někdo ukradl. Je opravdu smutné, jak někteří lidé přemýšlejí. Doufám, že jim nepřinese žádnou radost,“ poznamenala Anna Vinická.

Po pietním setkání a vzpomínce na zesnulého kamaráda, které se zúčastnilo bezmála padesát cyklistů, vyjížďka pokračovala přes Mělnickou Vrutici ke skalnímu bytu ve Lhotce. Po červené značce pak cyklisté kolem Ladčina pramene dojeli do Kokořínského Dolu k hospodě U Grobiána, kde se bavili nad plány na letošní sezonu.

Series Navigation<< Socha svatého Prokopa naproti benzínce ONO ve CvikověPamětní deska povodně 2002 na kapli v Brozánkách >>
Tagy