weby pro nejsevernější čechy

Rozhledna Hard (Hartberg) v Sokolově

Článek je součástí seriálu Rozhledny, věže, vyhlídky

Když už jsem se zastavil v Sokolově, nutno se zmínit, že v tomto městě je toho daleko víc, než jen jeden sloup na rynku. Mají tu ve městě třeba i rozhlednu.

Muzeum v tomto městě je pro mě zakleté – byl jsem tu už tolikrát, a nikdy jsem se do něj nedostal. Teď naposledy jsem si dal záležet, abych nejel na návštěvu v pondělí, obvyklý to zavírací den památek. A ani to nepomohlo, protože tady je muzeum otevřeno od středy do neděle…

Zavítal jsem tedy do místního Infocentra, které se nachází v Městském domě kultury, je překvapivě velké a slušně vybavené.

Navíc jsme si tu vyslechli melodii, zahranou na místní zvonkohru.

O nějakou dobu později jsem měl možnost jednu z melodií zaznamenat v pohybu i se zvukem:

Přehlédl jsem ale ke své smůle jednu podstatnou „maličkost“ – půjčují se tu klíče od zmíněné rozhledny, nacházející se na vrchu zvláštního jména Hard. Takže místo fotek jen varování – pokud sem vyrazíte, dejte si pozor a nezapomeňte, je to docela lán cesty a běžet zase zpátky a zpátky a zpátky se člověku fakticky nechce. Nemohu tak sloužit informací, v jakém stavu je interiér rozhledny, či jaký je z ní výhled – snad někdy příště…

Rozhledna na srovnávací pohlednici, vydané městem Sokolov v roce 2007

O samotné rozhledně se lze podrobnosti dočíst na internetu na celé řadě míst v různě obměněných variantách a aktuálnosti – tady, tady, tady a taky tady.

Series Navigation<< Rozhledna na Třenické hoře u CerhovicBismarckova rozhledna – Háj u Aše >>
Tagy