weby pro nejsevernější čechy

Písková vyhlídka

Ač se to na první pohled úplně nezdá, kolem i přímo v Prysku je řada míst, z nichž se lze rozhlížet. Jedním z takových míst je Písková vyhlídka.

Nachází se u trasy modré turistické značky, vedoucí mezi Dolním a Horním Pryskem od hřbitova přes rozcestí U křížku kolem další vyhlídky Lipka. Odbočka vede od rozcestníku Písková cesta cca 200 metrů lesem. Alternativní cesta vede z údolí od Meixnerovy stezky a zelené značky po nepřehlédnutelných schodech vzhůru svahem.

Ať tak či tak, nejprve je třeba minout Pryskou věž, osaměle trčící nad uprostřed lesa. Samotná vyhlídka je pak trochu chudým příbuzným – nevelké skalisko s menší plošinou a vyvráceným zábradlím nemile překvapí, vzhledem k péči, kterou místní věnují svému okolí. Tady je to tak nějak zanedbané, stranou… Na výhledu to však nic nemění – ten je sice hodně omezený, ale pohled na protější Střední vrch všechno vynahradí. Vidět je i na Pustý zámek a za ním vykukující Studenec.

Žádný podrobnější popis místa se mi nikde nepodařilo objevit, pokud nejsem slepý, pak se o této vyhlídce nezmiňuje ani jinak perfektní web o Lužických horách.

Series Navigation<< Vyhlídka na Meixnerově stezce v Horním PryskuSpravedlnost >>
Tagy