weby pro nejsevernější čechy

Vyhlídka v lukách pod Hrazeným

Na jižní straně pod vrchem Hrazený prochází mezi rozcestím Pod Hrazeným a Knížecí zelená turistická značka, na jejíž trase je v mapách.cz vyznačeno vyhlídkové místo.

Jsou mnohá místa, u nichž je v mapách slibován zajímavý rozhled, přitom z nich není mnohdy vidět nic, někdy jen mocné lesy nebo pár zvlněných nevýznamných kopečků. A pak se najdou místa, u nichž je člověku líto, že jsou vyznačena jen jedním jediným bodem…

Tady stačí sejít z Hrazeného, z vyhlídky na Volském kameni, odkud toho zas tak moc vidět není, a v okamžiku, kdy cesta opustí les, začít žasnout. Na desítkách metrů, jak se postupně otevírá obzor, je vidět víc a víc. Rozeznávám Tanečnici, Děčínský Sněžník, Weifberg, zdá se mi, že snad vidím Rudolfův kámen, vyčuhuje Buková Hora. A k celé další řadě kopců, masivů, skal a vrcholů nedokážu říct nic. Skvělé místo.

Po konzultaci s Jiřím Rakem – tři sopečné vrchy za sebou budou Raumberg, Růžák, Milešovka. A mnou neidentifikovaná rozhledna v Německu je Unger. A spíš než Rudolfův kámen skály nad Velkým Zschandem (mezi Mezní Loukou a Zeughausem).

Series Navigation<< KohlbornsteinVyhlídka Nad Praporkem >>
Tagy