weby pro nejsevernější čechy

Kohlbornstein

Na trase německé červené turistické značky mezi obcemi Krippen (případně Kleinhennersdorf) a Kleingießhübel je jen rozcestníkem vyznačena odbočka na vyhlídku u vrchu Kohlbornstein.
Od značené cesty stoupají na skalisko schody, vrchol (378 metrů nad mořem) je v podstatě na začátku skály hned po překonání schodů, vyhlídka samotná je až na opačném konci hřebene, směrem k Labi.

Vyhlídka není zjevně příliš známá a turisty atakovaná, nic moc se o ní najít nedá:

Zalesněný pískovcový hřeben na levém břehu Labe v Saském Švýcarsku. Vede sem červeně značená cesta z Papsdorfu, která prochází sedlem mezi Kohlbornsteinem a Laasensteinem.

Ze sedla vedou staré dřevěné schody na vrcholový hřeben. Prochází se kolem skalního bloku, na kterém bývala pamětní deska připomínající návštěvu saského krále Alberta a královny Caroly v roce 1886 na tomto vrchu.

Hřeben je zakončen velkou skalní vyhlídkou se širokým panoramatickým výhledem, na Krippen, údolí Labe a na vrchy od Papsteinu přes Kleinhennersdorfer, Lilienstein, Falkenstein, Schrammsteine, Zschirnstein a vzdálenější Růžovský vrch, rozhlednu Tanečnice a Lužické hory.

Já osobně bych výhled doplnil minimálně o místa, která už znám – Zirkelstein a Kaiserkrone.

21

Series Navigation<< Großer ZschirnsteinVyhlídka v lukách pod Hrazeným >>
Tagy