weby pro nejsevernější čechy

Plastika Nemusí pršet, jen když kape na rohu ulic Budovatelů a Jaroslava Průchy v Mostě

V kruhové ploše na chodníku u křižovatky ulic Jaroslava Průchy a třídy Budovatelů v Mostě stojí pískovcová plastika Nemusí pršet, jen když kape.

Autorem sochy je Robert Vlasák, pochází z roku 2014 a je výstupem z jednoho ze zdejších sochařských sympozií. 6. ročník nesl podtitul Voda.

Narodil se 15. května 1978 v Kladně. Žije a tvoří v Ústí nad Labem.

Po studiu uměleckého kovářství na Střední uměleckoprůmyslové škole v Turnově absolvoval v Ateliéru přírodních materiálů prof. ak. mal. Jaroslava Prášila na Fakultě užitého umění a designu UJEP v Ústí nad Labem a dále v ateliéru Nefigurativního sochařství prof. ak. soch. Jana Ambrůze na Fakultě výtvarných umění VUT v Brně. V současnosti působí na Fakultě umění a designu UJEP v Ústí nad Labem. Účastnil se sympozií nejen v České republice, ale i v Německu a Itálii.

Letošního ročníku sochařského sympozia se účastní premiérově.

Hravá socha s názvem Nemusí pršet, stačí, když kape zachycuje padající kapku vody tak, jak jsme zvyklí si ji představovat. V její pro nás typické, avšak nepravdivé podobě. Socha vznikla nestandardním způsobem za použití specifického autorského zařízení. Bylo tak docíleno přesnosti a jemnosti zároveň.

Series Navigation<< Plastika Čas na třídě Budovatelů v MostěBusta F. L. Gassmanna u základní umělecké školy Floriána Leopolda Gassmanna v Mostě >>
Tagy