weby pro nejsevernější čechy

Plastika v parku na Mírovém náměstí v Teplicích

V kruhové ploše na střetu parkových cest na Mírovém náměstí v Teplicích je uprostřed záhonu poblíž fontány umístěna pískovcová plastika.

V Památkovém katalogu v záznamu o úpravách Mírového náměstí:

Paralelní cesty se záhonem mezi nimi jsou vymezeny ulicemi Dlouhá a ulicí Lázeňská. Přibližně ve dvou třetinách délky jsou cesty přerušeny oválným prostorem, kdy severní ohnisko oválu je na ose paralelních cest. Na tomto křížení je kruhový, květinový záhon, v jehož centru je osazena kamenná socha.

Web Drobné památky tvrdí, že plastika nese název Příští rok v Jeruzalémě, což občas některý další web přebírá, ale neexistuje žádný jiný nezávislý zdroj, který by jméno potvrdil či měl k dispozici nějaké další údaje. V žádné sochařské databázi ani slovo. A prodírat se doprostřed záhonu okouknout, zda na soklu někde není signatura, to jsem si opravdu netroufal.

Series Navigation<< Plastika Soutok před panelovým domem u kruhového objezdu ulic Vodárenská a Bezručova v MělníkuSocha Doktor Hugo Dux, hlava československých dadaistů před Zahradním domem v Teplicích >>
Tagy