weby pro nejsevernější čechy

Plastika Slovanský symbol na Střeleckém ostrově v Litoměřicích

Na západním výběžku Střeleckého ostrova v Litoměřicích, který od zbytku souše odděluje Tyršův most, vznikla postupně exteriérová galerie soch, vytvořených během mezinárodního sochařského sympozia, konaného na místním Výstavišti. Nejblíže k mostu stojí plastika Slovanský symbol.

Pískovcový artefakt vznikl v červnu 2016 v rámci čtvrtého ročníku mezinárodního sochařského sympozia, autorem je Polák Zbigniew Frączkiewicz, který vytvořil vysokou postavu na čtyřech nohách, představující symbol slovanství.

A to je v podstatě vše, co se dá najít. Kniha Kdo se to na nás dívá! – Co prozrazují a tají sochy města Litoměřice, v níž se lze o mnohých skulpturách i z tohoto místa dozvědět řadu podrobností, vyšla již v roce 2013, tudíž neobsahuje zdaleka vše, co je dnes ve městě k vidění… Existuje sice web, věnovaný sympoziím, leč ten překvapivě tvrdí, že socha se jmenuje Cestou k cíli.

Series Navigation<< Plastika Můj tvar na Střeleckém ostrově v LitoměřicíchKamenná plastika u kruhového objezdu v Pivovarské ulici v Bílině >>
Tagy