weby pro nejsevernější čechy

Sloupy s figurami zvířat před galerií Benedikta Rejta v Lounech

Na prostranství před galerií Benedikta Rejta v Lounech v Pivovarské ulici stojí sloupy, nesoucí sochy nejrůznějších zvířat.

Moderní instalace vznikala postupně:

6.12.2018 –

Během včerejšího dne byly nainstalovány další sochy zvířat na sloupy před Galerií Benedikta Rejta v Lounech. Instalace prvních dvou sošek (telátka a hříbátka) proběhla již v červenci v roce 2017, později byla přidána i třetí soška (selátko). Celkový počet soch zvířat na prostranství před galerií tak vzrostl na osm.

Při tvorbě dalších sošek vycházel autor také z myšlenky, kterou inicioval bývalý starosta města Loun Radovan Šabata, a sice zhotovit sošku ohroženého druhu sysla obecného, kterému se daří na nedalekém vrchu Raná a je symbolem Českého středohoří.

Sošky zvířat vytvořil český sochař a vysokoškolský pedagog Prof. Jan Hendrych. U instalace soch byl rovněž přítomen Prof. Ing. arch., Akad. arch. Emil Přikryl, autor návrhu přestavby starého pivovaru v Lounech na Galerii Benedikta Rejta ( a upřímně doufáme, že i autor „dostavby“ 2. části galerie)

Series Navigation<< Pamětní deska Kamila Hilberta na Mírovém náměstí v Lounech na domě čp. 49Reliéf na budově bývalé Okresní hospodářské záložny v Lounech >>
Tagy